Volleybal PowerBall Spinner Polsstok PowerBall Spinner Kitesurfing PowerBall Spinner Golf PowerBall Spinner
Vanaf 25 mei 2018 zijn vanwege de nieuwe privacy regels bestellingen alleen nog te doen op onze nieuwe shop: https://powerball.shop. Vanaf vandaag ben je ook daar van harte welkom! Bekijk daar zeker ook onze voordelige combi-aanbiedingen!

Veel gestelde vragen - Werking

Q. Een defect, wat nu?
A. Bij de volgende defecten kunnen wij helaas niets voor je betekenen. In deze gevallen kun je slechts een nieuwe bal bestellen of de bal zelf (proberen te) repareren:

1) ik heb de bal laten vallen en er zit nu een tik is of de bal werkt niet (goed) meer.
2) ik heb een vloeistof, vuil, stof of iets anders in mijn bal laten vallen/lopen en nu doet de het niet (goed) meer.
3) Ik starte mijn bal met iets anders dan mijn hand of het bijgeleverde startkoordje en nu doet mijn bal het niet (goed) meer.
4) Ik heb de bal uit elkaar gehaald/gehad en nu doet mijn bal het niet (goed) meer.

Wanneer je zelf wilt proberen de bal uit elkaar te halen om deze te repareren kun je dit doen aan de hand van de beschrijving van het openen van de bal welke ook in de veelgestelde vragen lijst is omschreven. Let er hierbij wel op dat de fabrieksgarantie (en onze garantie) in ieder geval vervalt wanneer je de bal open maakt.

Wanneer het defect één van de onderstaande mankementen betreft kunnen wij (misschien) wel iets voor je doen. Het mankement mag echter niet zijn ontstaan door onzorgvuldig gebruik. Wanneer wij de bal terug ontvangen onderzoeken wij de bal en het defect en zien wij vaak direct wat er aan de hand is en waardoor dit is ontstaan. Bij twijfel of dit een defect is onstaan door gebruik of door een fabrieksfout zullen wij in veel gevallen de bal (kostenloos) vervangen:

1) De bal is (naar mijn mening) defect bij mij aangekomen
2) Ik heb een lighted type en deze geeft geen licht (meer).
3) De bal geeft geen wrijving/tegenkracht (meer).
4) De techno geeft geen licht of snelheid weer en ik heb de beschrijving van hoe de techno moet worden gebruikt goed gelezen en de film op deze site gezien.
5) Ik heb een bal met een Counter die niet (meer) werkt.

Stuur ons in de bovenstaande gevallen altijd DIRECT bij constatering van het defect een emailbericht met vermelding van je bestelnummer, je gegevens en het defect/probleem van je product en stuur ons dan je product retour met een kopie van je emailbericht. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

De bezorgkosten voor het terugsturen van je product zijn voor je eigen rekening. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je product bij ons aankomt kun je het beste je zending aangetekend versturen.

Wanneer je bal een defect heeft wat niet in het bovenstaande is genoemd, wil je dan je defect aan ons kenbaar te maken via email? Wij reageren dan z.s.m. per email en vertellen wat je het beste kunt doen. Wanneer je twijfels heeft of het defect bij de eerste of tweede groep behoort, neem dan ook contact met ons op via email en wij berichten je over de procedure.

Q. Hoe kan ik mijn snelheid op de Techno bekijken?
A. Let er bij de Techno op dat deze een draairichting heeft welke is aangeven door de pijl op de rotor. Wanneer je de Techno op minimaal 6.000 toeren hebt draaien zie je dat er meerdere rode lijnen naast elkaar komen te staan. Vanaf het moment dat de rode lijnen even gaan knipperen is er een high score bereikt. De manier om deze af te lezen is om de PowerBall te laten "hangen" aan de wriststrap. Op die manier weet je zeker dat de bal geen "tegenwrijving" heeft en is de stand af te lezen.

Wanneer je minder dan 6.000 toeren draait en je laat de bal dan "hangen" zal er een (standaard) tekst in de rotor worden weergegeven. Wanneer je enige tijd boven de 6.000 toeren draait komt er ongeveer 4 seconden lang een blauw verlichte streep naast de rode.

Hou je de bal vervolgens ongeveer 30 seconden aan dan komt er weer een gedurende ongeveer 4 seconden lang een blauw verlichte streep naast de rode, hierna is de gemiddelde score van deze halve minuut af te lezen als je de techno wederom laat "hangen" aan de wriststrap.

Q. Mijn startkoordje zit vast in mijn PowerBall, wat nu?
A. Probeer het koordje er voorzichtig uit te krijgen. Alleen als het touwtje echt vast zit, kun je ervoor kiezen de PowerBall te demonteren. Omdat hierdoor de mogelijkheid bestaat dat de gebalanceerde rotor uit balans raakt, gebeurt dit op eigen risico! Werkwijze: Maak onder de thermogrip van de PowerBall de twee kleine schroefjes los, en plaats de PowerBall tussen een bankschroef. Draai vervolgens de bankschroef voorzichtig aan. De twee helften 'poppen' vanzelf los. Vervolgens kunt je voorzichtig het touwtje uit de rotor halen.
Q. Waarom maakt mijn PowerBall een gek geluid?
A. De PowerBall werkt met bewegende onderdelen en is hierdoor gevoelig voor schokken en vuil. Wanneer de PowerBall hard is gevallen kan de PowerBall een 'schrapend' geluid produceren. Dit gebeurt ook als er vuil in terecht is gekomen. Hier is niets aan te doen. De PowerBall blijft wel gewoon werken!
Q. Kan ik mijn PowerBall openmaken?
A. Je kunt de PowerBall openmaken. Omdat hierdoor de mogelijkheid bestaat dat de gebalanceerde rotor uit balans raakt, gebeurt dit op eigen risico! Werkwijze: Maak onder de thermogrip van de PowerBall de twee kleine schroefjes los, en plaats de PowerBall tussen een bankschroef. Draai vervolgens de bankschroef voorzichtig aan. De twee helften 'poppen' vanzelf los.
Q. Kan ik mijn PowerBall schoonmaken of smeren?
A. Je kunt absoluut geen vet- of smeermiddelen gebruiken voor het schoonmaken of smeren van je PowerBall. Deze is hier niet tegen bestand en verliest dan zijn krachtige werking. Je kunt de PowerBall ook niet met water reinigen. Je kunt hem het makkelijkste reinigen met een hogedruk luchtpistool.
Q. Op welke PowerBalls past de Digital Counter?
A. Op alle PowerBalls waar de counter optioneel wordt aangeboden, kan deze worden gemonteerd. Wanneer je de counter als optie besteld bij een PowerBall zal deze over het algemeen reeds gemonteerd worden geleverd. Op inmiddels de meeste modellen zit standaard al een counter en die modellen zijn ook niet zonder counter te verkrijgen.
Q. Hoe maak ik mijn Digital Counter los of vast?
A. Je kunt de Digital Counter verwijderen door een (zeer) kleine schroevendraaier tussen de rand van de bal en de Digital Counter te plaatsen. Hiermee kun je de Counter omhoog "wippen". Dit kan aan twee zijden van de PowerBall, daar waar de Counter een kleine opening heeft. Wanneer je de Digital Counter juist wilt plaatsen, dan verwijder je eerst het klepje aan de onderkant van de PowerBall op dezelfde manier. Daarna kun je de Counter vast klikken.
Q. Waarom krijg ik krassen/groeven in mijn PowerBall?
A. Dit kan uitsluitend gebeuren bij het foutief starten van de PowerBall. Wanneer je het startkoordje tegen het plastic aan drukt en het koordje langs het plastic aandraait, ontstaan er groeven in het plastic. Dit komt door de wrijving van het koordje tegen de behuizing. Dit valt niet onder de garantie.
Q. Wat zijn de verschillen tussen jullie merken PowerBalls?
A.

De PowerBall Spinners: Regular, Amber, Blue, Green en Techno zijn in kracht aan elkaar gelijk (vergelijkbaar met 18kg). Het verschil is dus alleen de lichtgevende kleur en kleur van de behuizing. De NSD Spinners zijn de nieuwe types van de firma NanoSeconD. Bijna alle NSD Spinners hebben een schokbestendig binnenwerk, dit staat in dat geval bij de productspecificaties vermeldt.

De 250Hz PowerBalls die momenteel op onze site zichtbaar zijn, zijn afkomstig van een andere producent: RPM Sports. Deze serie (KB188) heeft anders gekleurde behuizingen en eventueel LED verlichting.

De Super PowerBall is een zware PowerBall van NanoSeconD, dit kan je terugvinden in de opgewekte krachten indicator in de specificaties tab van de betreffende PowerBall productpagina. Het kan nog sneller echter: De PowerBall Spinner Ultimate. Dit is juist weer een stuk kleinere PowerBall maar met een lichtgewicht rotor, waarmee hoge snelheden gehaald kan worden. Overtreffende trap is de nieuwste toevoeging: De PowerBall Spinner Titan, die is voor mensen met grotere handen, en voor fitness fanaten die een aanvullende (onderarm) training zoeken.

Q. Zijn er ook handleidingen beschikbaar?
A. Jazeker, die hebben we op de volgende pagina beschikbaar gesteld: Handleidingen