Volleybal PowerBall Spinner Polsstok PowerBall Spinner Kitesurfing PowerBall Spinner Golf PowerBall Spinner
Vanaf 25 mei 2018 zijn vanwege de nieuwe privacy regels bestellingen alleen nog te doen op onze nieuwe shop: https://powerball.shop. Vanaf vandaag ben je ook daar van harte welkom! Bekijk daar zeker ook onze voordelige combi-aanbiedingen!

Wat is nu eigenlijk de PowerBall, en wat kan ik ermee?

Wat is een PowerBall?

De PowerBall, het kleinste fitness apparaat ter wereld!

Hit 'm hard!

Of je nu de Ryder-cup wilt winnen met je golfspel, ooit wilt serveren in een Wimbledon toernooi, of mee wilt doen in de NBA playoffs: De PowerBall helpt je verder te komen dan ooit. Geen enkel fitness apparaat geeft een vergelijkbare workout als onze PowerBalls, we hebben ze in meerdere maten en gewichten; zo is er voor iedereen wat wils. Bekijk hier welke oefeningen je kunt doen met een PowerBall.

De PowerBall is een apparaat met gyroscopische eigenschappen gemaakt om de pols, onderarm en vingers te trainen en de doorbloeding van de vingers, polsen en armen te verbeteren. Daarnaast demonstreren de verschillende PowerBalls elk met hun eigen unieke eigenschappen hoe leuk bewegen ook kan zijn.

Het verschil in ons PowerBall Assortiment

De PowerBall bestaat reeds ruim 40 jaar, en is inmiddels veelvuldig gekopieerd en nagemaakt, maar zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde gyroscopische effect en bewegingsdynamiek. Het apparaat is ongeveer zo groot als een tennisbal (ca. 7 cm in omtrek), en inmiddels bestaan er ook PowerBalls in grotere, en kleinere afmetingen. De kleinste uitvoering staat bekend als de PowerBall Mini, welke zich bijzonder goed leent voor kinderen en vrouwen, simpelweg omdat deze kleine PowerBall beter in de hand past, en (veel) minder krachten opwekt als hij aangejaagd wordt. De grootste en zwaarste uitvoering op dit moment is de PowerBall Titan (PB-888), welke momenteel nog niet leverbaar is in Nederland maar naar verwachting eind 2016 ook op de Europese markt komt.

Hoe gebruik je de PowerBall

Het principe van elke PowerBall is als volgt: het harde omhulsel van metaal of plastic heeft een groef aan de binnenkant waarin een rotor op een as in rond draait, de rotor op de as op zijn beurt draait ook rond. Op deze manier zijn er 2 actieve rotaties, welke tezamen het gyroscopische effect tot stand brengen in een harmonieuze beweging samen met de hand-, pols- en armbewegingen. De PowerBalls dienen altijd eerst op 'gang' gebracht te worden om de 'slag' te pakken te krijgen met ronddraaiende bewegingen van je pols en onderarm.

Het starten van de PowerBalls kan op verschillende manieren: Het gros van de PowerBall modellen dient gestart te worden door middel van een startkoord. Zie hier ook onze handleiding. Het harde uiteinde van het startkoord kan in een uitsparing in de rotor gestopt worden, om vervolgens het startkoord over een groef op de rotor te geleiden. Wanneer het hele startkoord om de rotor gewikkeld is, kan met een lostrekkende beweging aan het uiteinde van het startkoord, de rotor van de PowerBall aan het draaien gebracht worden. Omdat het starten met een startkoord nogal bewerkelijk is en het startkoordje een slijtage gevoelig onderdeel is, is er eveneens een elektrische starter op de markt gebracht. Een door batterijen aangedreven wieltje in een plastic behuizing zorgt hierbij voor de nodige opstart snelheid.

Opwinden en loslaten

Recentelijk is er in het PowerBall assortiment ook een vernieuwing doorgevoerd die het starten ernstig vereenvoudigd: de PowerBall Autostart. De modellen die met dit automatisch startend mechanisme zijn uitgevoerd kunnen met simpelweg 2 a 3 keer de binnenste rotor opwinden om zijn eigen as, vervolgens losgelaten worden, om vervolgens zelf in tegengestelde richting van het opwinden hard te beginnen met spinnen. Denk hierbij aan hetzelfde effect als kleine speelgoed autootjes die je een stukje naar achteren trekt, om vervolgens los te laten. De autootjes zullen vooruit schieten door het opwindmechanisme. Hetzelfde principe is toegepast op deze modellen PowerBalls. Een uitgebreide handleiding "starten van de PowerBall autostart" hebben we in onze site opgenomen. De echte PowerBallers onder ons kunnen zelfs met hun duim de PowerBalls starten. Rol in geen geval de PowerBall over oppervlaktes die vies of stoffig zijn, dus ook niet over je spijkerbroek, al lijkt dat geen kwaad te kunnen. Na 1 keer merk je hier nog niet zoveel van, maar na 25 keer gaat er toch echt een behoorlijke hoeveelheid stof verzameld worden in de rotor wat een 'schrapend' geluid in de PowerBall als gevolg heeft.

De PowerBall, je eigen mini-energiecentrale!

Addictive fun!

Iedereen reageert hetzelfde als ze voor het eerst een draaiende PowerBall in hun handen krijgen: HUH?!? Begrijpelijk ook, want door zijn unieke lichtspel en verbluffende bewegingsdynamiek staat iedereen versteld. De PowerBall zoekt echt de grens op tussen fitness en fun - in onze ogen is dat zeker geslaagd!

Training, revalidatie en preventie met de PowerBall

Tot slot is nog vermeldenswaardig dat de PowerBall naast zijn heilzame effecten voor bijvoorbeeld RSI + CANS klachten, of bijvoorbeeld voor het revalideren, ook een erg geschikt middel is voor kracht of duur trainingen en bijvoorbeeld in competitief verband. De optionele snelheidsmeters helpen hierbij. Deze digitale tellertjes houden een serie aan statistieken bij waaronder de hoogste snelheid gemeten of aantallen rotaties per verschillende tijdseenheden. Er zijn met de tijd een aantal digital counters op de markt gekomen die in de basis allemaal hetzelfde doen. Het verschil tussen de modellen zit hem bijvoorbeeld in de meet-methode omdat sommige PowerBalls, zoals de Diablo 450hz, veel sneller kunnen draaien dan andere PowerBalls. Sommige counters hebben batterijen, en weer anderen werken zonder batterijen. Deze laatste digitale meters worden aangedreven door stroom opgewekt door inductie. Vooral dit laatste is natuurlijk erg aantrekkelijk en niet in de laatste plaats ook nog eens milieuvriendelijk. Meer informatie over hoe deze snelheidsmetertjes werken vind je hier.

Het perfecte geschenk: de PowerBall

Uiteraard is de PowerBall niet alleen bestemd voor herstel van aandoeningen of het voeren van kracht trainingen, maar door het ruime assortiment en grote verscheidenheid in licht effecten door de led lampjes is sommige modellen is het ook een uitermate stoere gadget welke zich zeer goed leent als cadeau of relatiegeschenk bijvoorbeeld. Ook mensen die precisie werk verrichten met hun handen zullen merken dat ze meer controle krijgen over hun fijne motoriek dankzij de betere doorbloeding van de zenuwen in de handen en polsen. Ideaal dus ook voor bijvoorbeeld muzikanten en musici die een instrument met de hand bespelen zoals drummers, pianisten, strijk instrument spelers of blazers.

Probleem? De PowerBall draait er zijn hand niet om voor!

Beauty & Beast

Er is tot op heden geen instrument waar je op dezelfde manier RSI problemen mee te lijf kan gaan dan met de PowerBall. Tennis-elleboog? Carpal Tunnel Syndrom? Tintelingen? Onze PowerBalls staan garant voor een soepele werking. Met een geleidelijk op te voeren weerstand kan de PowerBall worden ingezet om de bloed doorstroming te verbeteren in je handen, polsen, en je gehele arm.