Volleybal PowerBall Spinner Polsstok PowerBall Spinner Kitesurfing PowerBall Spinner Golf PowerBall Spinner
Vanaf 25 mei 2018 zijn vanwege de nieuwe privacy regels bestellingen alleen nog te doen op onze nieuwe shop: https://powerball.shop. Vanaf vandaag ben je ook daar van harte welkom! Bekijk daar zeker ook onze voordelige combi-aanbiedingen!

Tennisarm oefeningen met hulp van de PowerBall!

Tennisarm verhelpen met de PowerBall Spinner
Tennisarm symptomen en risico-groepen

De tennisarm is een verzamelnaam van een ontsteking in de elleboog / onderarm, veroorzaakt door korte of langdurige overbelasting. Meestal uitten de problemen zich in de gewrichten en/of aansluitingen van de pees/pezen naar de spieren in voornamelijk de onderarm. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de probleemgroep veel groter dan men in eerste instantie zou denken. De grootste groep mensen die klachten ondervinden van deze vervelende aandoening zijn te categoriseren in sporters in de leeftijd van 35-55 jaar en bijvoorbeeld actief in racket sport (tennis, squash), slag sport (honkbal, hockey), netsport (volleybal, basketbal), of beroepsgroepen die enkelvoudig lichamelijk belastend werk verrichten (schoonmaker, schilder, violist). Lees meer over de symptomen, alternatieve behandelmethoden en voor een test om je symptomen te checken op de volgende site: het Gezondheidsplein.

De PowerBall als behandeling voor de tennisarm

De PowerBall Spinner geeft precies voor deze ontstekingsklachten de ideale oefening om klachten te verlichten of om zelfs geheel te genezen en te voorkomen. Door de dynamische beweging, en de excentrisch gerichte kracht die vrijkomt bij het gebruik van de PowerBall, verbeter je de doorbloeding van de betrokken pees of pezen en spieren en verhoog je de belastbaarheid ervan. In veel van de tennisarm oefeningen die je van een therapeut geadviseerd krijgt is eenzelfde zogenaamde 'negatieve oefening' geïntegreerd zoals de PowerBall Spinner deze ook levert. Wanneer je gebruik maakt van een simpel trainingsprogramma (te vinden op deze pagina op onze site en via een van onze partners ANSR) zal je merken dat er al binnen 3 maanden resultaat geboekt wordt. Bekijk hier de oefeningen op onze site. Het is bij deze training belangrijk om de volgende richtlijnen te volgen:

Bestrijding tennisarm met de PowerBall
 • 1 tot 2 maal per dag oefenen
 • bouw de oefening langzaam op, en bouw ook langzaam af
 • pas series toe: 5 keer 1 minuut met 1 minuut pauze er tussen
 • niet de uitersten opzoeken (ga niet voor een high-score, hoe verleidelijk ook)
 • verlaag RPM bij verzuring of pijn
 • met bovenstaande tips ontstaat bv. een programma als volgt:
  • 1 minuut 6.000 RPM, gevolgd door 1 minuut pauze
  • 1 minuut 8.000 RPM, gevolgd door 1 minuut pauze
  • 1 minuut 10.000 RPM, gevolgd door 1 minuut pauze
  • 1 minuut 8.000 RPM, gevolgd door 1 minuut pauze
  • 1 minuut 6.000 RPM, gevolgd door 1 minuut pauze
 • De hierboven genoemde rotaties per minuut dienen slechts als voorbeeld, aangezien de benodigde krachtsinspanning per persoon verschilt. Het belangrijkste in deze oefening is de mate van opbouw / afbouw en de dagelijkse herhaling. Vaak adviseert een fysiotherapeut ook nog aanvullende rek en strek oefeningen, dit (individuele) advies laten we echter graag aan de behandelaar over.

Meten is weten, inzicht stimuleert je PowerBall training

Zoals hierboven in het schema te zien is, is bij het behandelen van de tennisarm, of welke ontsteking dan ook het credo 'meten is weten' zonder meer van toepassing. Om deze reden bevelen we dan ook aan om je PowerBall Spinner uit te rusten met onze digitale snelheidsmeter. Deze snelheidsmeter is je steun en toeverlaat als het op het volgen van een trainingsprogramma aankomt, en om deze reden zijn er dan ook verschillende functies ingebouwd die je zullen helpen bij het volgen van je voortgang. Als bonus hebben we de betrouwbaarheid en gebruiksgemak verhoogd door hem zonder batterijen te laten werken. Wanneer de PowerBall genoeg rotaties per minuut (RPM) haalt zal de snelheidsmeter in zijn eigen stroombehoefte voorzien. Nooit meer batterijen vervangen dus!

 • Klik hier om alle modellen te zien uitgevoerd met onze snelheidsmeter
Gebruik de snelheidsmeter voor het bijhouden van je Tennisarm trainingsprogramma
Voor elke handomvang en kracht

De PowerBalls op onze site onderscheiden zich niet van elkaar als het aankomt op de unieke excentrische krachten die gegenereerd worden, maar wel in bijvoorbeeld grootte en gewicht. De PowerBall Pico, en de PowerBall Mini (⌀ 6,1 cm, 170 gram) zijn in afmeting bijvoorbeeld fors kleiner en lichter dan de standaard PowerBall (⌀ 7,4 cm, 250 gram). Denk er echter aan dat beide kleine PowerBalls geen snelheidsmeter bevestigd kunnen krijgen. De PowerBall Ultimate (⌀ 7,0 cm, 175 gram) daarentegen is het model dat zich uitstekend leent voor de lichtere oefening maar met behoud van een 'normale' afmeting en wordt geleverd reeds inclusief de snelheidsmeter. Zelf voor mensen met de grootste handen is er een oplossing: de PowerBall Titan heeft de grootste diameter van alle PowerBalls op onze site (⌀ 8,3 cm, 520 gram). Door zijn enorme gewicht is een veel lager aantal rotaties wel ten strengste aanbevolen in geval van het bestrijden van je tennisarm!

Klein + Licht
PowerBall Mini

PowerBall Mini

€ 14,95
Normaal + Licht
NSD Spinner Ultimate Pro

NSD Spinner Ultimate Pro

€ 75,95
Normaal
NSD Spinner Regular Pro

NSD Spinner Regular Pro

Normale prijs: € 31,95

Nu slechts € 29,95