Volleybal PowerBall Spinner Polsstok PowerBall Spinner Kitesurfing PowerBall Spinner Golf PowerBall Spinner
Vanaf 25 mei 2018 zijn vanwege de nieuwe privacy regels bestellingen alleen nog te doen op onze nieuwe shop: https://powerball.shop. Vanaf vandaag ben je ook daar van harte welkom! Bekijk daar zeker ook onze voordelige combi-aanbiedingen!

De PowerBall als therapeutisch hulpmiddel

Ik ben Annemieke Videler, fysiotherapeut en gecertificeerd handtherapeut. Mijn specialisatie is begonnen tijdens de vele jaren die ik werkte bij het handenteam van het AMC in Amsterdam. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij het Hand & Pols Centrum Amsterdam (HPCA), een erkend revalidatiecentrum dat zich volledig richt op de diagnostiek en behandeling van hand- en polsproblematiek. In de praktijk gebruiken we regelmatig de PowerBall Spinner van PowerBall Nederland ter verbetering van de kracht en coördinatie van de pols en hand. Wil je meer weten over onze behandelmogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: http://www.hpc-a.nl.

PowerBall therapieDe PowerBalls op onze site zijn ontworpen om door middel van een dynamische beweging een moment opbouw te genereren, om zodanig de spieren in je armen en polsen te trainen. De 'low-impact' eigenschap van elke PowerBall in onze webwinkel helpt bij het voorkomen van te grote spanningen in de spieren en pezen. Als vergelijking kan je bijvoorbeeld denken aan het verschil tussen hardlopen en fietsen. Bij hardlopen krijgen je spieren het aardig te verduren, bij elke voorwaartse stap dient het volledige lichaamsgewicht, verzwaard met het moment van je snelheid, opgevangen te worden door talloze spieren in je lijf. Bij het fietsen maak je juist gebruik van deze snelheid om de volgende trap te verlichten en lever je een continue inspanning voor je spieren. Op deze manier ben je minder snel gevoelig voor overbelasting, en kan je zeer nauwkeurig doseren. De PowerBall werkt op een zelfde manier, als de rotor eenmaal gestart is, dan is een kleine beweging nodig om de PowerBall op snelheid te houden. Dit zorgt er voor dat je dus zeer gedoseerd kunt trainen. Maak gebruik van de optionele, batterij-loze snelheidsmeter om voortgang te houden en je resultaten te meten. Onze klant getuigenissen spreken voor zich: talloze gebruikers hebben heilzame effecten ervaren bij het herstellen van aandoeningen en het gebruik van onze PowerBalls. Wij raden echter met klem aan altijd eerst contact te hebben met je behandelende therapeut over het gebruik van onze PowerBalls.

Bestrijd Carpal Tunnel Syndroom met de PowerBall

CTS is een vervelend probleem meestal veroorzaakt door incorrecte houding of het voortdurende gebruik van toetsenborden en computermuizen. De problemen veroorzaken meestal een zeurende pijn in je onderarm, en tintelende vingers en vingertoppen. Een aantal minuten per dag tussendoor de PowerBall gebruiken verbetert de doorbloeding van deze gebieden, en verhelpt hiermee vaak de problemen.

Tendinitis voorkomen met de PowerBall

Het ontstoken zijn van je pezen is een vaak voorkomende aandoening in het geval van sporters, of mensen die (zwaar) lichamelijk werk verrichten. Het voldoende ontspannen van deze gebieden is van belang, evenals het correct opwarmen. Typische problemen die genoemd worden bij deze aandoening zijn bijvoorbeeld de golf-elleboog en de tennisarm. De PowerBall heeft bij veel van onze klanten een vaste routine geleverd in de warming-up en cooling-down van deze spiergroepen.

PowerBall therapie voor je Tennisarm en Golfelleboog

In samenwerking met fysiotherapeuten en andere hand, pols en arm centra zijn wij momenteel druk bezig om revalidatie programma's op te zetten waarbij de PowerBall Spinner gebruikt wordt als hulpmiddel. Zie voor meer informatie onze Tennisarm pagina die speciaal is gemaakt in samenwerking met deze gespecialiseerde partners voor het bestrijden van deze Tennisarm en Golfelleboog problemen.

Overige klachten verlichten met de PowerBall

Het is voor ons ondoenlijk en helaas ook onbetaalbaar gebleken om gedegen wetenschappelijk onderzoek uit te laten voeren naar de toegevoegde waarde van de PowerBall bij alle mogelijke spierklachten, gewrichtsproblemen en pees-aandoeningen. Wij laten graag onze klanten hier zelf getuigen over de heilzame effecten van de PowerBall bij hun klachten waaronder artritis (reuma), hypermobiliteit, operatie revalidatie, gripverlies en wat al niet meer. In ons klantenbestand bevinden zich meerdere therapeuten en behandelaars dus mocht je twijfelen: vraag je eigen behandelaar er eens naar of verwijs ze gerust naar ons. We willen met alle plezier onze producten demonstreren of toelichten en op deze manier gezamenlijk je probleem helpen te tackelen.

Op deze pagina vind je een aantal instructies hoe je met behulp van de PowerBall een aantal heilzame oefeningen kunt uitvoeren.